čtvrtek 24. ledna 2013

Pečené ovesné muffiny








Ovesné vločky jsou skvělým zdrojem vitamínů a minerálních látek, obsahují sacharidy, které se lehce a pomalu vstřebávají. Tento recept se mi velice líbí, je další zdravou snídaní či svačinou pro naše děti. K ovesným muffinům lze podávat ovoce, jogurt, teplé mléko. Lze je zabalit s sebou na svačinu do školy, přidat sušené ovoce, rozinky.



Ingredience


2a1/2 šálku ovesný vloček s klíčky (bio)
1 lžička kypřícího prášku do pečiva bez fosfátů (bio)
špetka soli
1 lžička skořice (bio)
2 lžíce rozpuštěného másla
1 šálek mléka
1 vejce
1/4 šálku javorového sirupu (bio)
1/4 šálku sekaných ořechů (bio)
1/4 šálku slunečnicových semínek (bio)



Postup


Troubu předehřejeme na 190stupňů. Připravíme si formu na muffiny, kterou vyložíme papírovými košíčky.

V jedné míse smícháme ovesné vločky, kypřící prášek, skořici a sůl, přidáme nasekané ořechy a semínka. Ve druhé míse rozšleháme společně rozpuštěné máslo, mléko, vejce a javorový sirup. Pak mokré přísady přimícháme do suchých.


 

Pomocí lžíce naplníme směsí košíčky na muffiny, pokud máme silikonovou formu nemusíme již mít papírové košíčky. 

Pečeme na 190stupňů 30-40 minut dozlatova. Několik minut před podáváním necháme vychladnout. Uchováváme v chladu ve vzduchotěsné nádobě. Papírové košíčky jdou lépe z muffinů odstranit ještě za tepla, po vychladnutí se hodně přilepí.



Žádné komentáře: