pátek 25. ledna 2013

Špaldovo-pohankové palačinky








Děti milují palačinky, i ty moje samozřejmě. Snažím se používat celozrnnou mouku víc a víc. Kombinace špaldové a pohankové mouky je v tomto receptu velmi chutná. Ještě jsem nezkoušela uvařit domácí marmeládu, ale letos až dozrají jahody, třešně a další ovoce, určitě se na ni chystám. Moc se těším, až doma budu mít svou domácí marmeládu. Zatím kupuju ve zdravé výživě slazenou agáve sirupem, nebo třtinovým cukrem.



Ingredience


1 hrnek mléka
1 vejce
2 lžíce celozrnné špaldové mouky (jemně mleté bio)
2 lžíce pohankové mouky (hladké bio)
olej na smažení



Postup


Všechny ingredience na palačinky důkladně v míse promícháme. Dle potřeby přidáme více mléka nebo mouky, abychom získali řídké palačinkové těsto.

Podle druhu pánve použijeme tenkou vrstvu kvalitního oleje určeného pro smažení, nebo opékáme na sucho. Z hotových palačinek odsajeme přebytečný tuk papírovým ubrouskem.

Servírujeme s oblíbenou marmeládou.



2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Dneska sem je udělala k obědu. Byly moc dobré. Renča

Zdravá máma řekl(a)...

Jsem ráda, že chutnalo. U mých dětí jsou nejoblíbenější;-)