pátek 22. února 2013

Opečená růžičková kapusta







Drobné kuličky růžičkové kapusty obsahují spoustu zdraví prospěšných vitamínů a minerálů. Pro svůj vysoký obsah vlákniny prospívá zažívání. Je nazývána královnou zimní zeleniny.




Ingredience:


růžičková kapusta
sůl
ghí nebo máslo



Postup:


Pěkné, zelené kapustičky očistíme, vrchních pár lístků odstraníme. Jednotlivé kapustičky rozpůlíme a na řezu osolíme.

Na pánvi nebo hrnci se silnějším dnem rozehřejeme ghí nebo máslo. Kapustičky klademe na rozpálenou pánev řezem dolů a pečeme dozlatova asi 2-3 minuty.




Stáhneme plamen nebo zcela vypneme plotýnku, kapustičky otočíme a přikryté pokličkou necháme asi 5 minut na sporáku dojít.

Výsledkem jsou krásné, zelené, nerozvařené kapustičky a každý si je může dle libosti dochutit. Nám se zatím tahle jednoduchá verze nepřejedla.



Žádné komentáře: