sobota 15. června 2013

Jahodovo-tvarohová zmrzlina







Dětem chutnají jahody a vše z nich - tedy i nanuky jako je Míša. Když jsem se začala více zajímat o to, co dětí jí, objevila jsem stránky o emulgátorech. Na nich jsem si vyhledávala, co zakoupené potraviny obsahují. A jedna věc mě trošku zaskočila. Proč ve spoustě potravin pro děti je karmín? Zjistila jsem si o tomto barvivu více informací, čtu obaly zakupovaných potravin a snažím se mu vyhýbat. Přečtěte si složení nanuku a naše ingredience, ze kterých jsme si připravili domácí zmrzlinu. Jistě sami uvidíte ten rozdíl!

Domácí zmrzlina je velmi jednoduchá a děti mohou při její přípravě pomáhat. Nejméně je ovšem bude bavit to čekání do druhého dne, než zmrzlina v lednici pořádně zatuhne. Tedy pokud nemáte zmrzlinovač, který vám zmrzlinu připraví do půl hodiny.



Jahody jsme zakoupili čerstvé na trhu a jako tvaroh použili držkovický kravský. Hotovou směs jsme plnily do zakoupených tvořítek. Pokud je doma nemáte, vystačíte si s menším kelímkem od jogurtu a dřevěnou lékařskou špachtlí. Směs lze také plnit do tvořítek na led nebo jen tak do krabičky a postupně si vykrajovat kopečky zmrzliny. Teď už slíbený recept, vždyť nás příští týden konečně čekají pěkně vysoké teploty.






Ingredience:


300 g jahod
200 g tvarohu
1 lžíce agáve sirupu
lžička vanilkového extraktu



Postup:


Jahody omyjeme a dáme do připravené nádoby s vyšším okrajem. Přidáme tvaroh, agáve sirup a vanilku.




Ponorným mixérem rozmixujeme na hladké pyré. Směs plníme do připravených formiček a necháme zmrznout.




Hotová zmrzlina se lépe vyndává z formiček, když ji necháme povolit pod proudem vlažné vody.




9 komentářů:

Milka řekl(a)...

To vypadá dobře! :-)

Zdravá máma řekl(a)...

Díky:-)

Blondy řekl(a)...

Domácí tvarohové zmrzliny jsou prostě nejlepší! :)

Zdravá máma řekl(a)...

Přesně tak:)

Pastelka řekl(a)...

To je skvělé :) To si musím udělat :) Ještě bych to třeba pak obalila vysokoprocentní čokoládou :)

Alice řekl(a)...

vypadají skvěle :-)

Franta řekl(a)...

To je super, zmrzliny vypadají fakt skvěle :) Jen by mě při výrobě fakt štvalo, že vždycky musím čekat moře času, než to zmrzne a můžu to slupnout :)

Anonymní řekl(a)...

výborná... a když se mi chce, tak propasíruju, aby nebyly pecičky:-))
MB

Tynka_125 řekl(a)...

Také to určitě vyzkouším. Takové zdravé mlsání bych brala :-) . Dětem jsme vloni k narozeninám koupili výrobník ledové tříště z Cesk, jenže to je samý cukr, tak si ji s nimi dávám jen výjimečně :-) . Děti se s ledovou tříští ale zvládají vypořádat hravě samy :-D .