čtvrtek 31. července 2014

Letní pozdrav








Na začátku prázdnin jsme odjeli z Prahy na Moravu, kde jsme na dědově zahrádce sbírali dozrálé ovoce a zeleninu. Z keřů jsme ochutnávali rybíz, maliny, angrešt. Syn trhal na stromě dozrálé třešně, děti vykopávaly první rané brambory. Z nasbírané zeleniny - kedlubna, mrkev, petržel, brambor, hrášek - jsem dětem navařila jednoduchou chutnou polévku a na zimní časy jsem zavařila třešně i rybíz s medem.










Druhý červencový víkend se konaly ve Starém Městě pod Sněžníkem opět Bioslavnosti v areálu společnosti PRO-BIO. Letošní ročník jsme pojali více exkurzně. Prošli jsme si starý mlýn i nově otevřený bezlepkový mlýn a dozvěděli se spoustu zajímavých informací. Letos jsme opět ochutnali pohankovou palačinku a také jídlo od brněnské restaurace Rebio, která zde vařila v obrovských pánví. A můžu říct, že spolu se stánkem se specialitami z jehněčího masa z vlastní ekologické farmy firmy PRO-BIO tím bylo zde kvalitní občerstvení zajištěno jako na velkých food festivalech. Pro děti byly v areálu připraveny stanoviště - dílničky, na kterých si mohly tvořit a své výtvory si odnést s sebou na památku. Samozřejmě jsme si zde výhodně nakoupili bioprodukty. 











Poslední týden jsem se s dětmi zúčastnila tábora v Centru Veronica Hostětín a moc jsme si to užili. Doma ještě po týdnu vzpomínám na úžasný klid, odpočinek od starostí (a že jich letos bylo hodně), vyčištění hlavy od všech myšlenek, tvrdý spánek a ranní nádherný výhled do zahrady. Děti si užily program, který pro ně připravili Katka a Anička při objevování Zeleného ostrova. V potoce, který protékal zahradou, jsme objevili raky, kteří nám dokazují zdejší čistotu přírody Bílých Karpat. Tu jsme blíže prozkoumávali na procházkách a při táborových hrách. Samozřejmě jsme si prohlédli i místní moštárnu, mošt jsme ochutnávali celou dobu pobytu a spoustu lahví vezli domů jako dárky. Budu ráda pokud Centu Veronica dáte svůj hlas v soutěži DestinaCZe2014 v kategorii "Cítit se jako doma". 













Užívejte druhou polovinu prázdnin, zdravím vás - Míša!






Žádné komentáře: